Duurzaam varkensvlees

Milieukeur duurzaam varkensvlees voor Slagerij Hemmen in Onstwedde Slagerij Hemmen in Onstwedde stapt over op duurzaam varkensvlees. Dit wordt onderstreept door het certificaat Milieukeur Varkensvlees, dat Johnny en Jeichien Hemmen deze week in ontvangst namen uit handen van directeur Bert Tieben van leverancier Tieben Vlees in Musselkanaal.

Duurzaam varkensvlees is kwalitatief hoogwaardig vlees. ,,Vlees met lekkerder, vollere smaak, zegt Johnny Hemmen. Bovendien is het certificaat een garantie voor diervriendelijkheid. Hemmen: ,,Je proeft dat het dier een prettig leven heeft gehad, met bewegingsvrijheid en goed voer. Wij vinden het belangrijk om producten te verkopen waar wij achter kunnen staan. Eisen Duurzaam varkensvlees komt van speciaal geselecteerde boerderijen waar extra aandacht wordt besteed aan dierenwelzijn en milieu. Hiervoor zijn in samenwerking met organisaties zoals de Dierenbescherming en stichting Natuur & Milieu duidelijke eisen opgesteld. En op het voldoen aan deze eisen wordt strikt gecontroleerd.

,,Zo zorgen wij ervoor dat onze klanten genieten van een heerlijk en verantwoord stukje varkensvlees, zegt Johnny Hemmen. Keten Het certificaat Duurzaam Varkensvlees is een initiatief van de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Hierbij staan vier kernbegrippen centraal. In de eerste plaats dichterbij de natuur. De dieren leven in de stal bij elkaar en hebben voldoende afleiding, dus minder stress. De mannetjes worden niet meer gecastreerd. In de tweede plaats gezonde dieren dankzij een optimaal stalklimaat, gezonde voeding en goede medische voorzieningen. Milieu In de derde plaats zorg voor het milieu, de varkenshouder gaat slim met energie- en warmtevoorziening om, met als resultaat minstens twintig procent minder energieverbruik en vijftien procent minder CO2-uitstoot. In de vierde plaats bestaat de KDV volledig uit Nederlandse bedrijven, met controle van elke stap van boerderij tot winkel.

Prijs

,,Het mooie van duurzaam varkensvlees is bovendien dat je het om de prijs niet hoeft te laten, zegt Hemmen. ,,Het kost nauwelijks meer dan regulier varkensvlees. Slagerij Hemmen verkoopt al langer enkel verantwoord rundvlees en is vergevorderd met uitbreiding van het assortiment met diervriendelijker kip.